حتما کرکره مغازه‌های چندین سال قبل را به خاطر دارید و اگر ندارید کافیست به محله‌های پائین شهر خود سری بزنید. کرکره برقی نوع جدید همان کرکره‌های قدیمی هستند. کرکره‌های قدیمی بعد از یک مدتی مستهلک می‌شدند و ظاهر زیبای روز اول را از دست می‌دادند. امروزه کرکره‌های برقی یا همان کرکره برقی جای کرکره‌های قدیمی را گرفته است و علاوه بر ظاهر زیباتری که دارد، قابلیت چاپ تبلیغات هم بر روی آن فراهم است. در واقع با نصب و راه‌اندازی کرکره برقی با یک تیر دو نشان را خواهید زد. یعنی هم کرکره برقی خواهید داشت و هم یک بنر برای تبلیغات بدون هزینه گزاف.

تمام امنیتی که کرکره‌های قدیمی به شما می‌دادند را کرکره برقی که توسط یک ریموت کنترل می‌شود و هوشمند است، را چندین برابر فراهم می‌کند و خیال شما از هر لحاظ راحت است. #خیالت راحت 🙂 کرکره برقی انواع و اقسام مختلفی دارد و تلاش می‌کنیم در این مطلب هر آنچه که باید در مورد کرکره برقی بدانید را خدمت شما ارائه دهیم.

کرکره برقی چیست؟ (تعریف فنی)

کرکره برقی چیست؟

کرکره برقی به نوعی از درب اطلاق می گردد که به صورت اتوماتیک(تلفیقی از انرژی الکتریکی و مکانیکی به وسیله یک موتور) باز و بسته می شود و امکان تردد را برای افراد و وسیله نقلیه فراهم می کند. در حقیقت کرکره برقی شکل مدرن کرکره دستی است. این نوع کرکره را با قدرت موتور متفاوت می‌توان در پارکینگ‌ها ،بانک‌ها ،بیمارستان‌ها و مراکز تجاری و مسکونی مورد استفاده قرار دارد. در حقیقت بارزترین ویژگی کرکره برقی این است که شما با فشردن یک دکمه، علاوه بر سهولت در رفت‌وآمد، سبب تسریع در تردد نیز می‌شوید.

چند نوع کرکره برقی داریم؟

کرکره برقی از نظر نوع تیغه به 8 نوع مختلف تقسیم می‌شود که مختصری در مورد هر کدام توضیح می‌دهیم تا با ان آشنا شوید و در صورت خرید انواع آن را بشناسید.

تیغه تک جداره و دو جداره

این نوع تیغه‌ها دارای یک جدار و تیغه‌های دوجداره دارای دو جدار هستند. بین این جداره‌ها می‌توان لایه‌ای از عایق قرار داد. تیغه‌های دو جداره در مقایسه با تیغه‌های تک جداره طول عمر بیشتری دارند.

تیغه قوس‌دار

این نوع تیغه‌ها روی تیغه‌های کوچک مناسب هستند.

تیغه غضروف‌دار

تیغه‌های غضروف‌دار زیباتر هستند و طول عمر بیشتری دارند.

تیغه پانچ‌دار

تیغه‌های پانچ‌دار سوراخ‌دار هستند و در مصارف تبلیغاتی و امنیتی استفاده می‌شوند.

تیغه قلاب برعکس

تیغه قلاب برعکس برای بیرون مغازه‌ها استفاده می‌شوند. در صورتی که رول تیغه، داخل مغازه نصب شود، قسمت تخت تیغه رو به بیرون قرار می‌گیرد، اما در حالت قلاب برعکس، طرف غیرتخت رو به بیرون است.

تیغه‌های تخت

تیغه‌های تخت برای رول تیغه‌های بزرگ مناسب است.

تیغه شفاف نانوکامپوزیت

تیغه‌های شفاف نانوکامپوزیت امنیت بالایی دارند. به همین دلیل بانک‌ها و جواهر‌فروشی‌ها معمولا از این نوع تیغه‌ها استفاده می‌کنند.

تیغه‌های فوم‌دار

تیغه های فوم دار سرو صدای بیشتری تولید می‌کنند. این نوع تیغه‌ها برای پارکینگ‌ها مناسب هستند.


بیشتر بدانید: آشنایی با انواع قرقره و مکانیزم کاری آن در کرکره برقی


دسته‌بندی کرکره برقی بر اساس آلیاژ استفاده شده در تیغه

یک نوع دسته‌بندی دیگر برای کرکره‌های برقی نیز می‌توان در نظر گرفت که بر اساس آلیاژ استفاده شده در تیغه آن می‌باشد که درک آن نیز راحتتر می‌باشد. برا همین اساس به پنج مورد، کرکره برقی پلی کربنات، کرکره برقی آلومینیومی، کرکره برقی گالوانیزه، کرکره برقی فولادی و کرکره برقی سکشنال می‌توان اشاره کرد.

کرکره برقی پلی کربنات

کرکره برقی پلی کربنات

کرکره برقی‌هایی که از نوع تیغه پلی‌ کربنات ساخته می شوند دارای دو جنس شفاف و مات هستند که هر کدام از آنها زیبایی خاصی خود را دارد. کرکره‌های پلی کربنات به کرکره‌های ضدسرقت و ضدحریق مشهور هستند، که نصب آنها در مکان‌هایی مانند منزل، مجتمع‌های عمومی و بانک‌ها مزیت قابل توجهی به شمار می‌آید. زیرا باعث افزایش امنیت خواهد می‌شود و می‌تواند تا دمای 400 درجه سانتی‌گراد را تحمل کند.

کرکره برقی آلومینیومی

کرکره برقی آلومینیومی

این نوع کرکره‌ها تنوع زیادی در طرح و رنگ دارند و مقاومت نسبتا زیادی در برابر ضربه و حرارت را دارا هستند. این نوع کرکره‌ها معمولا از تیغه‌های 6 الی 14 سانتی‌متری تولید می‌شوند که اغلب در اماکن عمومی استفاده می‌شوند. یکی از مزیت‌های این نوع کرکره‌ها عدم رنگ پریدگی در برابر تابش مستقیم نور آفتاب است.

کرکره برقی گالوانیزه

کرکره برقی گالوانیزه

این نوع کرکره‌ها از نوع فوم‌دار هستند. وجود فوم در تیغه عایق صدا و رطوبت می‌شود. موادی که به وسیله آن کرکره‌های گالوانیزه را تولید می‌کنند، فولاد منیزیم می‌باشد که به دلیل نازک بودن و کم قطر بودن بین آنها فوم تزریق می‌کنند.

کرکره برقی فولادی

این نوع کرکره‌ها از مقاومت بسیار زیادی برخوردار هستند. مقاومت در برابر ضربات احتمالی از ویژگی‌های بارز کرکره فولادی است. به همین دلیل در اغلب فروشگاه‌ها و مغازه‌ها از آن استفاده می‌شود. از این نوع کرکره‌ می‌توان برای پنجره هم استفاده کرد.

کرکره برقی فولادی

کرکره برقی سکشنال

از دلایل استفاده از این نوع کرکره‌ها می‌توان به عدم نیاز به فضای، دارا بودن سیستم ضد سقوط و امنیت بالای این گونه کرکره‌ها اشاره کرد. معمولا این گونه کرکره‌ها در جاهایی استفاده می‌شوند که ساختمان‌های آنها دارای فضا و متراژ پایینی هستند.

مزایای درب کرکره‌ای برقی

از مزایای درب‌های کرکره‌ای برقی می‌توان به سرعت عملکرد بالا، امنیت، طول عمر بالا، اشغال کردن فضای کمتر، تنوع در رنگ و مدل‌های مختلف، درب کرکره برقی نسبت به جک اتوماتیک پارکینگی و درب اتوماتیک شیشه‌ای قیمت کمتری دارد، راحتی در شستوشو و تمیز کردن آن، باز شدن کرکره برقی در موقع نبود برق شهری، استفاده کرکره برقی برای پنجره‌های ساختمان جهت جلوگیری نور ،سر وصدای محیط اطراف، صدای ناهنجار خیابان و بزرگراه‌ها و حتی آلودگی‌های محیطی را تحت کنترل داشته و از ورود آنان به ساختمان جلوگیری می کند، عایق بودن، هزینه تعمیر و نگهداری بسیار پایین‌تری نسبت به کرکره‌های آهنی قدیمی دارند. سرعت نصب بالا، مقاومت در شرایط آب و هوایی متفاوت از ویژگی‌های دیگر کرکره برقی است.


بیشتر بخوانید: چرا باید از موتور درب برقی استفاده کنیم؟


معایب درب کرکره‌ای برقی

باز و بسته شدن به تعداد محدود ( کارایی این گونه درب‌ها برای پارکینگ‌هایی پرتردد کم است)، سروصدای زیاد، برقی بودن مکانیزم کارکرد (اگر اختلالی از لحاظ برقی بودن اتفاق بیفتد تا ساعات طولانی باعث ناکارامد شدن درب می‌گردد)، صرف هزینه بالا در خرید و نگهداری، در صورت خرابی کرکره برقی دیگر نمی‌توان از آن استفاده کرد و تا رسیدن افراد مختصص رفت‌وآمد را با مشکل مواجهه می‌کند.

مراحل نصب کرکره برقی

مرحله اول: در اولین مرحله نصب درب کرکره برقی ابتدا آهن‌کشی می‌کنیم و پروفیل‌های آهنی (ریل ها) را با استفاده از تراز لیزری و شاقول، آن را شاقول می‌کنیم. توجه داشته باشید که این مرحله از نصب درب برقی بسیار مهم است و باید با دقت کامل انجام شود. هر دو پروفیل طرفین درب، دقیقا باید هم راستا و روبه‌روی هم باشند.

بعد از جایگذاری دقیق پروفیل و شاقول کردن آنها، یک نفر باید پروفیل را محکم نگه دارد و نفر دیگر پروفیل را به ستون جوش دهد. در صورتی که ستون آهنی باشد، کار جوش دادن راحت است ولی در صورتی که ستون بتنی باشد ابتدا باید یک سوراخ روی ستون ایجاد نمائیم. بعد از ایجاد سوراخ یک میلگرد به اندازه مناسب داخل سوراخ بکوبیم تا بتوانیم پروفیل را به میلگردها جوش بدهیم.

مرحله دوم: در مرحله دوم نصب درب اتوماتیک کرکره‌ای، نوبت به صفحه پلیت‌های کرکره برقی می‌رسد. در موتورهای توبولار این صفحه، دو پلیت ساده است که به آن صفحه ریگلاژ می‌گویند که بر روی آن شیارهای نواری برای کنترل و تنظیم ابتدا و انتهای لوله شفت وجود دارد. در موتورهای ساید دو صفحه در پکیج صفحه براکت موتور وجود دارد. یک صفحه بزرگتر که زنجیر گیربکس روی آن قرار دارد و دیگری صفحه کوچکتر که بلبرینگ صفحه براکت روی آن قرار می‌گیرد.

در این مرحله ارتفاعی که می‌خواهیم درب کرکره اتوماتیک در آن ارتفاع نصب شود را مشخص می‌کنیم و با استفاده از شیلنگ تراز یا تراز لیزری این اندازه را به سمت دیگر کرکره منتقل می‌کنیم. با این روش مرکز صفحه پلیت‌ها در یک ارتفاع قرار می‌گیرند. توجه داشته باشید که این کار باید به درستی انجام شود و تراز نبودن کرکره موجب درست کار نکردن آن، ایجاد سروصدای اضافی هنگام کار و گیر کردن یا حتی آسیب دیدن تیغه‌های کرکره برقی و البته گیربکس موتور می‌گردد و باعث استهلاک موتور و ایجاد صدا در موتور می‌شود.

مرحله سوم: بعد از اتصال صفحه پلیت‌ها نوبت به لوله شفت می‌باشد. برای نصب موتورهای توبولار، یک سمت لوله شفت به موتور و سمت دیگر لوله شفت به اِندکپ متصل می‌شود. برای سمتی که موتور درون لوله شفت قرار می‌گیرد، ابتدا طول موتور توبولار از لیمیت سوئیچ تا کرون آن را در نظر می‌گیریم، این طول را بر روی لوله شفت علامت زده، سپس موتور را وارد لوله شفت می‌کنیم و تا جایی که روی لوله شفت علامت‌گذاری شده را سوراخ می کنیم و کرون موتور را به لوله شفت پیج می‌کنیم. با این کار موتور و لوله شفت با هم درگیر می‌شوند و در صورت چرخش موتور، لوله شفت نیز با آن می‌چرخد.

در سمت دیگر لوله شفت، اندکپ قرار می‌گیرد که درون لوله شفت قرار گرفته و پیچ می‌گردد. دو عدد صفحه ستاره‌ای بر روی صفحه پلیت‌ها پیچ یا جوش می‌گردد که ابتدای لوله شفت (جایی که موتور قرار دارد)و انتهای لوله شفت (جایی که اندکپ قرار دارد) درون صفحه ستاره‌ای به وسیله خار آن قرار می‌گیرند.

برای موتورهای ساید، یک سمت لوله شفت که موتور قرار می‌گیرد، یک عدد حلقه موتور وجود دارد که به لبه شفت جوش داده می‌شود که درون خورشیدی بزرگ صفحه براکت مستقر می‌گردد. سمت دیگر لوله شفت، دو عدد حلقه اندکپ، یک عدد شفت و یک عدد بلبرینگ صفحه براکت نصب می‌شود. یکی از حلقه‌های اندکپ به یک سر شفت توسط دستگاه جوش متصل می‌کنیم، حلقه دیگر اندکپ را داخل شفت قرار می‌دهیم. (نکته: این حلقه به صورت آزادانه در شفت حرکت نمی‌کند) بعد از قرارگیری لوله شفت، موتور را در جای خود قرار می‌دهیم و در آخر تیغه‌ها را بر روی لوله شفت نصب می‌کنیم و با بالا و پایین کردن حرکت موتور، تیغه‌ها را درون ریل‌ها قرار داده و ریگلاژ می‌کنیم و درب کرکره‌ای آماده بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

انواع موتور درب برقی